Vliegen naar Bali

Alles over het zoeken en boeken van de beste vliegtickets naar Bali!

De vlucht naar Bali duurt minimaal 16 uur en daarom is het belangrijk dat je vooraf weet wat je staat te wachten. Ik ben inmiddels al tig keer heen en weer gevlogen en heb mijn voorkeuren qua vliegtuigmaatschappij, vluchttijden, boekingsplatform en ik weet precies wanneer ik de beste prijs kan boeken. Ook heb ik al eens de pakketreizen van Corendon én Tui geprobeerd. Is het goedkoper om losse tickets te boeken? Of kan je het beste een pakket boeken via een reisorganisatie? En wat doe je na aankomst op het vliegveld? Moet je een transfer naar jouw hotel van te voren regelen? Of kan dit op het vliegveld? In dit artikel deel ik graag mijn tips met jullie!

Goed om te weten over vliegen naar Bali

  • Bali is ruim 10.000 km verwijderd van Nederland
  • Er is (momenteel) maar 1 commercieel vliegveld op het eiland, iedereen komt dus aan op Ngurah Rai International Airport in Denpasar
  • Er is geen één vliegtuigmaatschappij die rechtstreeks van Amsterdam naar Bali vliegt (KLM stopt in Singapore om te tanken en je moet het vliegtuig wel uit)
  • Het is op Bali 6 of 7 uur later dan in Nederland, afhankelijk van onze zomer- en wintertijd
  • Je koopt een retourticket al vanaf €450 als je flexibel bent en buiten het hoofdseizoen boekt. De gemiddelde prijzen voor een retourticket liggen tussen de €500 en €700.

De belangrijkste tips voor het boeken van jouw vliegticket naar Bali

Om erachter te komen of het goedkoper is om een pakketreis te boeken óf losse vliegtickets is het belangrijk om te weten hoe jouw vakantie er uit gaat zien. Ga je rondtrekken op Bali en omliggende eilanden? Dan is een pakketreis niet handig voor jou. Wil je graag vanuit 1 locatie het eiland verkennen? In dat geval kan een pakket goedkoper zijn.

De goedkoopste tickets naar Bali vind je gemakkelijk via Skyscanner. Dit is mijn favoriete website voor het zoeken van de beste prijs. Deze website vergelijkt namelijk alle prijzen van vliegtickets bij verschillende aanbieders. Je kan filteren op tickets van de maatschappij waar jij graag mee wilt vliegen en zij zoeken uit waar je deze tickets het beste kan boeken. Tip: stel een prijsalarm in, zo mis je nooit de beste prijs!

Daarnaast probeer ik mijn tickets altijd op tijd te boeken, ongeveer 7 – 5 maanden voor vertrek. Dan zijn de tickets vaak het goedkoopst. Wacht nooit tot het laatste moment, dan stijgen de prijzen juist. Houd ook aanbiedingen van vliegtuigmaatschappijen in de gaten. Tijdens acties zoals de Werelddealweken van KLM kan een ticket al gauw €100 goedkoper zijn dan normaal. Ik heb inmiddels een aantal favoriete maatschappijen op basis van vluchttijden en overstap. Ik houd dan ook met name de aanbiedingen van die maatschappijen in de gaten. Benieuwd waar ik het liefst mee vlieg? Dat lees je hier.

Eenmaal op het vliegveld van Bali

Eenmaal aangekomen op Bali moet je eerst langs de immigratie. Of je van tevoren een visum nodig hebt lees je hier. Nadat je de controles gehad hebt, kom je in de aankomsthal van het vliegveld Ngurah Rai in Denpasar. Je kan hier pinnen, maar dit is een stuk duurder dan op de rest van het eiland. Daarnaast staat er vaak een gigantische rij. Ik vraag altijd aan mijn taxichauffeur om onderweg even te stoppen bij een pinautomaat (met Europese passen kan je alleen pinnen bij automaten waar een maestro logo op staat). Benieuwd hoe het pinnen op Bali werkt? Dat lees je hier.

Vervolgens word je in de aankomsthal opgewacht door een groep taxichauffeurs die bijna oneindig lijkt. Allemaal zullen ze je vragen waar je naar toe wilt en met je meelopen om jou te overtuigen om in hun taxi te stappen. Ze willen jou allemaal erg graag (voor een te hoge prijs) naar jouw hotel brengen. Tip: regel via jouw hotel van tevoren een transfer, dit is vaak goedkoper dan de prijzen die de chauffeurs op het vliegveld vragen.

Mocht je nog geen transfer hebben geboekt dan heb je de volgende opties. Een Grab (de Aziatische variant van Uber) boeken bij aankomst kan helaas niet, omdat het vliegveld verboden terrein is voor hun. Mocht je on-a-budget reizen en nog energie hebben om te zoeken naar een goedkope taxi, dan is het interessant om het vliegveld lopend te verlaten. Zo gauw je door de hekken bent, zijn de taxi prijzen een stuk goedkoper. Als je toch gebruik wilt maken van een van de chauffeurs op het vliegveld: afdingen!