Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Vliegen naar Bali: voor welke vliegmaatschappij kies je?

In dit blog neem ik je mee in mijn voorkeuren voor vliegmaatschappijen als ik naar Bali vlieg. De laatste jaren ben ik regelmatig heen en weer gevlogen. Ik heb met (veel) verschillende vliegtuigmaatschappijen gevlogen en op basis daarvan heb ik een paar favorieten gekozen. Mijn tips en ervaringen deel ik graag met je!

Vliegen met KLM naar Bali

Allereerst vind ik onze eigen KLM erg fijn! Dit omdat zij de kortste vluchtroute aanbieden. Bij KLM noemen ze de vlucht naar Bali een rechtstreekse vlucht. Dit is niet helemaal waar. In Singapore moet het toestel landen om te tanken. Alle passagiers moeten het vliegtuig dan ook verlaten, maar je kan vrijwel direct weer in de rij om weer te boarden. Je hoeft dus niet over te stappen, wat ik persoonlijk heel fijn vind!

Doordat KLM van Nederlandse bodem is, is de entertainment en communicatie geheel in het Nederlands. Wel zo prettig! Daarnaast vind ik het fijn dat de vlucht in de avond vertrekt én in de avond aan komt op Bali. Zo’n lange vlucht is altijd best vermoeiend en zo gauw ik aankom op Bali duik ik regelrecht mijn bed in. Je went op deze manier snel aan het tijdsverschil en wordt de volgende ochtend uitgerust wakker en klaar om de vakantie te beginnen. Met deze vlucht heb ik vrijwel nooit last van een jetlag. 

Voordelen van de vlucht met KLM
– De kortste vluchtroute
– Geen overstap, enkel in Singapore het vliegtuig even verlaten voor een tankstop
– Communicatie en entertainment is in het Nederlands
– Fijne vluchttijden waardoor de jetlag meevalt en je uitgerust aan je vakantie begint
– Als je op tijd boekt, zijn de tickets niet duur in vergelijking met overige aanbieders 

Nadelen van de vlucht met KLM
– Het eerste deel van de vlucht naar Singapore is ontzettend lang, bijna 13 uur
– Doordat je pas in de avond aankomt op Bali is de eerste dag van je vakantie al voorbij
– KLM-tickets zijn ontzettend duur in het hoogseizoen (december, juni t/m augustus)

Vliegen met Singapore Airlines naar Bali

Nog een hele goede en bekende vliegtuigmaatschappij is Singapore Airlines. Ook deze heeft een relatief korte reistijd (ongeveer 16 uur), maar moet je tussentijds wél overstappen. Singapore Airlines staat al jaren in de top 3 van de allerbeste vliegtuigmaatschappij ter wereld! Het grootste verschil met de vlucht van KLM is de vliegtijden. Je vertrekt namelijk in de ochtend vanaf Schiphol en komt ook in de ochtend (half 10) aan op Bali. Dit is aan de ene kant fijn omdat je optimaal gebruik maakt van jouw vakantiedagen. Aan de andere kant is hiermee de kans op een jetlag wel groter.

Voordelen van de vlucht met Singapore Airlines
– Net als KLM een korte vluchtroute
– Leuk om te combineren met een citytrip Singapore (tip: als je voor een vlucht kiest met extra overstaptijd biedt Singapore Airlines een gratis tour door de stad)
– Door de ochtendvlucht maak je optimaal gebruik van je vakantiedagen
– Regelmatig interessante kortingsacties

Nadelen van de vlucht met Singapore Airlines
– Het eerste deel van de vlucht naar Singapore is ontzettend lang, bijna 13 uur
– Doordat je in de ochtend aankomt op Bali is de kans op een jetlag groter
– Entertainment in het vliegtuig is alleen in het Engels beschikbaar

Vliegen met Emirates naar Bali

Emirates staat al jaren in de top 5 van “de beste luchtmaatschappij ter wereld”. Dit zie je terug in het vliegtuig, het eten en de service. Het is een nachtvlucht, net als die van KLM. Hierdoor begin je met een minimale jetlag aan je vakantie. Maar de belangrijkste reden waarom ik vliegen met Emirates naar Bali zo fijn vind is de tussenstop op Dubai.

Met zowel Singapore Airlines als KLM vlieg je rechtstreeks naar Singapore, wat al gauw 13 uur achter elkaar in het vliegtuig zitten betekent. Het laatste stukje naar Bali duurt daarna nog 3 uurtjes. Als je met Emirates vliegt duurt het eerste deel 7 uur, heb je vervolgens ruim een uur overstaptijd op Dubai Airport en heb je vervolgens nog een traject van 9 uur. Deze verdeling vind ik zelf fijner, maar is natuurlijk geheel persoonlijk. Op de terugreis heb je een overstaptijd van bijna 3 uur, maar op Dubai is genoeg te doen. Zo maak ik altijd graag gebruik van de gratis douches om weer fris het vliegtuig in te stappen. 

Voordelen van vliegen met Emirates naar Bali
– Je hebt twee trajecten, 1 van 7 uur en 1 van 9 uur. Tijdens het overstappen heb je kort de tijd om even de benen te strekken, te winkelen of een hapje te eten op het vliegveld.
– Emirates staat in de lijst van beste vliegtuigmaatschappij ter wereld. Dit merk je aan alles; de service, de stoelen, de entertainment en het eten!
– Het eten verdient absoluut nogmaals een compliment. Het vliegtuigeten van Emirates is mijn favoriet!
– De heenvlucht is een nachtvlucht en je komt in de avond aan. Dit zorgt voor een minimale jetlag!

Nadelen van vliegen met Emirates naar Bali
– Je moet tussentijds overstappen
– Entertainment in het vliegtuig is niet in het Nederlands
– Als er geen acties zijn, kan vliegen met Emirates duurder zijn

Tips voor het boeken van vliegtickets naar Bali

De goedkoopste tickets naar Bali vind je het makkelijkste via Skyscanner. Deze website vergelijkt alle prijzen van vliegtickets bij verschillende aanbieders. Je kan gemakkelijk filteren op tickets van KLM en zij zoeken dan uit waar je deze tickets het beste kan boeken. Ik heb zelf een prijsalarm ingesteld, zo mis ik nooit de beste prijs. Daarnaast probeer ik mijn tickets altijd op tijd te boeken, ongeveer 7 – 5 maanden voor vertrek. Dan zijn de tickets vaak het goedkoopst. Wacht nooit tot het laatste moment, dan stijgen de prijzen juist. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi! Ik ben Lisanne en in 2014 werd ik smoorverliefd op het magische eiland Bali. Sindsdien stap ik het liefst zo vaak mogelijk op het vliegtuig naar de plek die ik inmiddels mijn tweede thuis noem. 

Meer over mij »

Populaire artikelen