Visum

Heb ik een visum nodig voor Bali?

Voor vertrek is het handig om uit te zoeken of en welk visum je nodig hebt voor Bali. Er zijn een aantal mogelijkheden.

Gratis toeristenvisum (30 dagen geldig)

Sinds een aantal jaren is het niet meer nodig om vooraf een visum te regelen voor Bali. Bij aankomst op de internationale luchthaven van Bali ontvang je een Visa On Arrival (VOA). Deze VOA is gratis voor inwoners van Nederland en België en is 30 dagen geldig. Het is belangrijk dat je bij aankomst op het vliegveld een vliegticket kan laten zien die aantoont dat je het land zal verlaten.

Toeristenvisum (60 dagen)

Wil je langer dan 30 dagen op Bali blijven? Dan raad ik aan om van tevoren een visum te regelen via de Indonesische ambassade in Den Haag. Je kan online een application form invullen en neemt deze samen met je paspoort en een pasfoto mee naar de ambassade. Vervolgens wordt jouw visum voor 60 dagen in orde gemaakt. Dit kost €50 maar scheelt heel veel geregel op Bali.

Langer dan 60 dagen verblijven

Het is als toerist niet mogelijk om voor langer dan 60 dagen een visum aan te vragen. In dit geval zal je het land moeten verlaten en terugkomen op een VOA. Let erop dat je altijd voor je visum verloopt het land verlaat. Als je te lang in het land blijft zal je bij het verlaten van Bali veel gedoe te wachten staan op het vliegveld. Daarnaast zijn de boetes voor een overstay erg hoog.