Ubud

In Ubud moet je zijn voor: rijstvelden, rust en sereniteit, cultuur, kunst, yoga en shoppen

Ubud is echt een van mijn favoriete bestemmingen op Bali en het wordt vaak omschreven als het culturele hart van Bali. Tijdens een bezoek aan Bali mag je Ubud gewoon niet overslaan. De omgeving is totaal anders dan het zuiden, waar het strand vaak een belangrijke rol speelt voor een bestemming. In Ubud heerst een echte jungle sfeer. Je vindt hier prachtige groene rijstvelden, kampungs (traditionele dorpjes) en als je echt geluk hebt loop je nog tegen een Balinese ceremonie aan. 

Het ligt op ongeveer 1,5 – 2 uur rijden vanaf het vliegveld. Een aanrader is om net buiten Ubud een overnachting te boeken omdat het centrum van Ubud tegenwoordig al vrij druk is. Zo ben je vaak verzekerd van een prachtig uitzicht over de rijstvelden en kan je de rust en sereniteit ervaren die Ubud te bieden heeft.

Wat te doen in Ubud?

In Ubud is zo veel te doen en je zal je er snel dagen vermaken. Breng in ieder geval een dag door in het centrum van Ubud. Bezoek hier bijvoorbeeld de kleurrijke Traditional Art Market, ga naar de bekende watertempel van Saraswati (godin van kennis, kunst en wijsheid) en breng een bezoekje aan het beroemde apenbos

In de buurt

Rondom Ubud is er nog veel meer te doen. Volg een van de kookklassen, ga naar een spa, volg een yogales of ga schommelen boven de prachtige rijstvelden van Tegalalang. Houd je meer van een actieve dagbesteding? Ga dan bijvoorbeeld raften op de Ayung rivier, doe de Campuhan Ridge Walk of maak een fietstocht door de rijstvelden (geen zorgen, je gaat alleen bergafwaarts).

Op korte afstand zijn ook een aantal prachtige tempels te vinden. Bezoek bijvoorbeeld de watertempel Pura Tirta Empul. Toeristen komen van over de hele wereld om hier te baden in het heilige water. Daarnaast zijn de tempels Guning Kawi en Goa Gojah ook aanraders! Deze tempels zijn goed te combineren met de Tegunungan waterval, welke ook echt de moeite waard is. 
Tip: ga vroeg in de ochtend, dan vermijd je de meeste tourbussen met toeristen.

Ubud op de kaart