Sanur

In Sanur moet je zijn voor: fijne stranden, familievakanties, relaxte ‘dorps’ sfeer en heerlijk eten

Sanur is zo’n plek die geliefd wordt door veel Nederlanders. Vele expats uit Nederland vestigen zich ook hier. Waarom? Sanur is minder chaotisch dan bijvoorbeeld Seminyak en Kuta en er heerst een hele relaxte sfeer. Ook is het geliefd onder Nederlandse gezinnen die vakantie komen vieren op het eiland. Bij Sanur is de zee, door een zandbank op een kilometer afstand van het strand, erg rustig. Hierdoor heb je er geen surfers en kan je er heerlijk zwemmen met kinderen. In tegenstelling tot de zee bij andere kustplaatsen, die door de wind en hoge golven juist ideaal is voor surfers.

Sanur ligt op ongeveer 30 minuten afstand van het vliegveld. Daarnaast zijn Kuta, Seminyak en Nusa Dua ook op ongeveer 30 minuten afstand. Naar Ubud rijd je in ongeveer 1 uur. Ook kan je vanaf Sanur de boot pakken naar de eilanden Nusa Lembongan, Nusa Penida en de Gili eilanden.

Wat te doen in Sanur?

Shoppen, eten en relaxen. Vanwege het fijne strand is er veel te doen op en rondom het strand. Er worden veel watersport activiteiten aangeboden en er is vaak een markt naast het strand. Ook zijn er genoeg leuke eettentjes nabij het strand waar je lekker kan lunchen, cocktails kan drinken of dineren. Daarnaast zijn er genoeg winkeltjes met leuke souvenirs, kleding en hebbedingetjes.

Als je op zoek bent naar een relaxte plek om vanuit hier Bali verder te ontdekken dan is Sanur perfect. Het heeft een gunstige ligging om verschillende dagtrips te doen. Zoek je iets met een actiever nachtleven? Dan past Seminyak beter bij jou!

In de buurt

Sanur is een perfect uitgangspunt om verschillende delen van Bali te ontdekken. Ga een dagje shoppen in Seminyak, ga een dag naar Uluwatu en ontdek de prachtige stranden, bezoek de rijstvelden in Ubud of ga naar oosten van Bali en bezoek Candidasa of Amed voor het traditionele Bali.

Mijn favoriete verblijf in Sanur

Sanur op de kaart