Nusa Penida

Op Nusa Penida moet je zijn voor: authentiek Indonesie, instawaardige uitzichtpunten, de echte eilandvibe

Heel instragram staat er vol mee. En terecht! Nusa Penida is bekend van het beroemde uitzichtpunt bij de azuurblauwe zee die tegen de rotspartij aanslaat. Maar Nusa Penida is veel meer dan dit viewpoint. Nusa Penida is naast Nusa Lembonan en Nusa Ceningan een van de 3 eilandjes die Bali rijk is. Het is ook gelijk de grootste van de drie. Het eiland kent ruige landschappen, torenhoge zeekliffen, rotspartijen en vooral veel palmbomen. Nusa Penida is goed te bereiken met de boot vanuit Sanur of vanaf het naast gelegen eiland Nusa Lembongan. Vanaf Bali is het ongeveer 40 minuten met de boot.

Wat te doen op Nusa Penida?

Als je alle highlights van Nusa Penida wil zien, moet je al gauw 4 dagen uittrekken. Het eiland is qua oppervlakte vrij groot en de wegen zijn op sommige delen ontzettend slecht. Qua transport zijn er twee mogelijkheden: huur een scooter of huur een driver. Dit is allebei prima te regelen bij aankomst op het eiland. Voor de tofste uitzichten moet je naar Kelinking viewpoint en Kelinking Beach, Angels Billabong en Broken Beach in het westen of naar Pulau Seribu viewpoint in het oosten. Doe een snorkeltour en bezoek Manta Point waar je manta’s kan spotten. Voor een paradijselijk strand moet je naar Chrystal Bay Beach.

Heb je nog tijd over? En nog niet zat van alle tempels? Ondanks dat Nusa Penida bekend staat vanwege haar viewpoints is er een ontzettend bijzondere tempel. Goa Giri Putri is letterlijk en figuurlijk een verborgen tempel. Omdat de meeste toeristen al genoeg tempels op Bali hebben gezien, wordt hij vaak overgeslagen. Om naar binnen te gaan moet je door een smalle opening tussen de rotsen en laat je jezelf zakken de grot in. Vervolgens kom je in een gigantische grot waar een complete tempel is opgezet. Als je geluk hebt kan je een ceremonie bijwonen.

In de buurt

Reis door naar bijvoorbeeld Nusa Lembongan of de Gili Eilanden om na een paar drukke dagen sightseeing te relaxen op het strand. Of neem de boot terug naar Sanur en reis vanaf hier verder naar bijvoorbeeld Amed of Candidasa in het oosten van Bali.

Mijn favoriete verblijf op Nusa Penida

Nusa Penida op de kaart