Gili eilanden

Op de Gili eilanden moet je zijn voor: paradijselijk witte stranden, de echte ‘island vibe’ en indrukwekkende duikspots

De Gili eilanden staan hoog op de verlanglijstjes van vele Bali reizigers. En terecht! De Gili eilanden zijn de bounty eilanden van Bali en worden gekenmerkt door een helderblauwe zee, witte stranden, palmbomen en een heerlijk relaxte sfeer. De Gili eilanden zijn een fijne onderbreking van jouw reis door Bali. In totaal zijn er 3 eilanden: Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno. Officieel maken deze eilanden geen onderdeel uit van Bali maar van Lombok. Vanaf het vaste land van Lombok is het ongeveer 15 minuten met de boot, met de snelboot vanaf Bali ben je er binnen 2 uur. De boot vertrekt onder andere vanuit Amed, Sanur en Padangbai en kost ongeveer €50 retour.

Wat te doen op de Gili eilanden?

De drie Gili eilanden zijn erg verschillend en trekken allemaal een ander publiek.
Gili Trawangan wordt door de locals ook wel Gili Tralala genoemd. Waarom? Je vindt hier veel barretjes, hotels en het is het meest populaire eiland voor backpackers. Het is er gezellig druk en je kan er is altijd wel ergens een feestje aan de gang.

Gili Air is het kleinste eiland van de drie. Het is hier iets rustiger dan op Gili Trawangan maar ook deze bestemming wordt goed bezocht door backpackers. Je vindt hier minder hotels maar meer hutjes op het strand. Er is niet zoveel activiteit te beleven als op Gili Trawangan maar nog steeds zijn er voldoende restaurantjes te vinden.

Gili Meno is het rustigste eiland van de drie. Het wordt het minst bezocht door toeristen en is ook relatief klein. Je loopt het eiland in een uurtje rond. Er worden veel snorkeltours georganiseerd en het strand schijnt hier het mooiste te zijn.

Naar de Gili’s ga je met name om lekker te relaxen en te genieten van de zee en het strand. Bekijk de zonsondergang vanaf het strand of ga luieren onder de palmbomen. Daarnaast kan je er erg goed duiken en worden er verschillende duik en snorkeltours georganiseerd. Maak een wandeling om het eiland heen of ga surfen, vissen of met een bootje mee.

In de buurt

Vanaf de Gili eilanden kan je gemakkelijk doorreizen naar Lombok. Daarnaast gaan er ook boten naar Nusa Penida of Nusa Lembongan. Ga je terug naar Bali? Kijk goed waar je aan wilt komen op het eiland. De boot vaart naar Amed en Padangbai in het oosten van Bali of Sanur in het zuiden.

Mijn favoriete verblijf op de Gili's

Gelegen op Gili T, dichtbij de haven. Met een gemiddelde van een 9,1 op Booking.com is deze plek ontzettend geliefd. Met name de sfeer, inrichting en knusse huisjes maken het verblijf van vele gasten af. 

Vanaf €32,- per nacht

In deze knusse bungalows op Gili Air wil je gewoon geslapen hebben. Voor het ontbijt nog een duik nemen? Dat kan want op 150 meter vind je het parelwitte strand en azuurblauwe water.

Vanaf €51,- per nacht

Een kleinschalig resort met hele fijne huisjes. Een groot pluspunt: de buitendouche bij de bungalows! Drink een lekkere cocktail aan de bar en sla vooral het ontbijt niet over! De pannenkoeken wil je niet missen.

Vanaf €97,- per nacht

De Gili eilanden op de kaart