De beste reistijd

De beste reistijd voor Bali

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Bali? Op Bali heb je te maken met twee verschillende seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. Het regenseizoen loopt van oktober tot april en het droge seizoen loopt van mei tot september. Dit zijn dan ook direct de drukste maanden op het eiland.

Kan ik naar Bali tijdens het regenseizoen?

Ondanks dat er twee seizoenen zijn, is het niet zo zwart wit. Het betekent dus niet dat het tijdens het droge seizoen nooit regent of dat het tijdens het regenseizoen nooit mooi weer is. Ik ben meerdere keren op Bali geweest tijdens het regenseizoen en heb het nooit als hinder ervaren.

Als het regent op Bali dan komt het ook echt met bakken uit de hemel vallen. Vaak gaat het een half uur flink tekeer en klaar het dan al snel weer op. Daarnaast is de meeste kans op regen vaak in de avonduren. Overigens kan het tijdens het regenseizoen ook weken achter elkaar droog zijn.

Ook verschilt het per regio op het eiland. Soms regent het in het Noorden, maar is er in het Zuiden een strakblauwe lucht. Het is verstandig om hiernaar te kijken met het plannen van uitstapjes op het eiland.

Hoeveel regen valt er op Bali?

In onderstaande tabel zie je dat de meeste regen valt in januari en de minste regen in augustus.