Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Belangrijke Corona update Bali (juli 2020): mogen we alweer op vakantie naar Bali?

In dit blog probeer ik de vragen te beantwoorden waar we allemaal zo graag antwoorden op willen hebben. Momenteel mogen we door Corona niet op vakantie naar Bali. Maar wanneer mogen we wel weer naar Bali? Wanneer gaan de grenzen weer over? Is het dan veilig om naar Bali te reizen? Zelf had ik een vakantie naar Bali geboekt in mei 2020, deze kon natuurlijk niet doorgaan vanwege Corona. Maar hierdoor let ik extra op de berichten over wanneer het wel weer kan. Ik kan in ieder geval niet wachten!

Lockdown op Bali

Op 6 juli heeft de gouverneur bekendgemaakt versoepelingen door te voeren rondom het Corona beleid op Bali. Ook op Bali was er namelijk sprake van een lockdown en social distancing. Dit heeft een ontzettend grote invloed op de hele economie van Bali (gehad). Het eiland is namelijk grotendeels afhankelijk van de inkomsten uit toerisme. Hierdoor is de werkloosheid hoger dan ooit, hebben vele locals de afgelopen maanden hun baan verloren en moeten anderen noodgedwongen hun eigen zaak sluiten.

Versoepelingen

Gouverneur I Wayan Koster heeft verschillende fasen uitgelegd waar Bali de komende tijd doorheen moet gaan voor het in de laatste fase open mag voor toerisme.

Fase 1.

Deze fase begint op 9 juli en zorgt ervoor dat bedrijven hun deuren weer mogen openen voor de Balinezen. Indonesiërs van andere eilanden zijn dus nog niet welkom op het eiland. Let op: alle toeristische attracties blijven in deze periode nog steeds dicht. Het gaat onder andere enkel om overheidsinstellingen, gezondheidscentra, markten, handel, logistieke bedrijven, visserij en restaurants. In deze fase krijgen de locals weer wat extra beweegruimte.

Fase 2.

Mocht dit allemaal soepel verlopen en er volgt geen nieuwe piek in Corona patiënten op Bali, dan start de tweede fase op 31 juli. Vanaf dan gaan de grenzen van Bali open voor toerisme uit Indonesië. Er mogen dus nog steeds geen buitenlanders het land in maar Indonesiërs mogen vanaf nu wel weer voor vakantiedoeleinden naar Bali. Hiermee gaan ook alle toeristische attracties op het eiland weer open.

Fase 3.

De fase waar wij toch wel heel erg naar uitkijken en die wat ons betreft niet snel genoeg kan komen. Als bovenstaande fasen soepel worden doorlopen, zonder heftige pieken, dan gaan de grenzen voor internationale toerisme weer open op 11 september 2020. Zoals het nu lijkt is het per die datum dus weer mogelijk om Bali te bezoeken.

En nu?

Hoe graag we het ook willen, ik zou niet direct een ticket boeken om vanaf 11 september vakantie te vieren op Bali. Er kan in de tussentijd nog van alles gebeuren en vaak dekt je reisverzekering de kosten niet als de reden Corona is. Helemaal op Bali en in de rest van Indonesië lopen zaken soms niet (lees: vaak niet) zoals gepland. Regels kunnen net zo snel komen als gaan en je weet nooit helemaal waar je aan toe bent. Daarnaast zijn er ook nog geen verdere details bekend gemaakt over eventuele vereiste testen als je het land in wil. Voor nu blijft het dus nog even dromen over Bali en nauwlettend het nieuws in de gaten houden tot we meer duidelijkheid hebben.

Steun de lokale bevolking

De economische impact is supergroot op Bali en het is verdrietig om alle verhalen te horen van mensen die hun baan kwijt zijn geraakt en nu niet meer voor hun gezin kunnen zorgen. Het wegvallen van alle toerisme op het eiland heeft zo’n grote impact op ontzettend veel gezinnen over het hele eiland. Een supergroot deel van de lokale bevolking is namelijk afhankelijk van het toerisme. Door het wegvallen van alle toeristen en het niet hebben van een sociaal vangnet zitten velen momenteel in de problemen. Wil je een steentje bijdragen? Ik kwam een artikel tegen en vind het supertof om te lezen dat deze mensen zich zo inzetten voor de locals! Daarnaast gaat 100% van de donaties naar de lokale bevolking. In dit artikel vind je de link waar je een donatie kan doen: http://www.ilovebali.nl/areas/nusa-lembongan/zo-steunen-wij-bali-draag-jij-ook-je-steentje-bij/

Heb jij nog een vakantie gepland staan naar Bali? Of heb je alweer tickets geboekt? Ik ben benieuwd! Deel het in de comments! Wil je alvast een beetje dromen en inspiratie op doen? Kijk dan vooral eens tussen de bestemmingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi! Ik ben Lisanne en in 2014 werd ik smoorverliefd op het magische eiland Bali. Sindsdien stap ik het liefst zo vaak mogelijk op het vliegtuig naar de plek die ik inmiddels mijn tweede thuis noem. 

Meer over mij »

Populaire artikelen