Bestemmingen

Bali heeft alles: van prachtige natuur tot witte stranden, overheerlijk eten en een indrukwekkende cultuur.

Bali is magisch mooi en heeft iedereen iets te bieden. De prachtige hindoeistische tempels, de UNESCO world heritage rijstvelden van Jatiluwih, de indrukwekkende uitzichten bij Uluwatu, de heerlijke resorts in Nusa Dua, de jungle in Ubud, het duikersparadijs in Amed en de prachtige eilandjes rondom Bali. Juist hierom is het goed om er van tevoren al in te duiken welke plekken je absoluut niet wilt missen tijdens jouw vakantie naar Bali.

Iedereen die met het vliegtuig naar Bali reist landt op het Ngurah Rai International Airport. Je landt op het zuiden van het eiland, een paar kilometer onder Kuta. Denpasar is officieel de hoofdstad van Bali, maar wordt vaak overgeslagen omdat er weinig te beleven is. Hoewel de markt Pasar Badung in Denpasar absoluut een aanrader is, raad ik aan om ergens anders te overnachten. 

Het zuiden van Bali

Dit deel van het eiland is ook meteen het meest toeristische gedeelte. Het vliegveld zit hier en het is omringd door populaire (bad)plaatsen. In het zuiden zijn de plaatsen Nusa Dua, Uluwatu, Kuta, Seminyak, Canggu en Sanur te vinden. Ondanks dat ze allemaal in het zuidelijke deel van Bali liggen zijn er veel verschillen onderling.

  • Nusa Dua is met name bekend vanwege haar prachtige 5-sterren hotels en geschikt voor een luxe resortvakanties
  • Uluwatu is het surferswalhalla van Bali met prachtige stranden en een echte een laidback sfeer
  • Kuta is het partycentrum van het eiland met grote clubs en veel backpackers
  • Seminyak is erg populair, toeristisch en is geschikt voor shopping en strandvakanties
  • Canggu is hip, happening en hier moet je zijn voor vegan eettentjes, yogalessen op het strand en digital nomad hotspots
  • Sanur is geliefd bij Nederlanderse gezinnen vanwege de gemoedelijke sfeer, leuke familierestaurantjes en de rustige zee

Midden Bali

Midden op het eiland Bali vind je Ubud, de culturele hoofdstad van Bali. Hier moet je zijn voor jungle, prachtige rijstvelden, pittoreske dorpjes. Je proeft hier nog echt de Bali sfeer.

Noord Bali

Lovina is de noordelijke hotspot van het eiland. Lovina is een rustige kustplaats en erg geliefd onder Nederlandse toeristen. Je ziet veel terug van de lokale bevolking en de omgeving is prachtig. Je hebt hier veel strandvilla’s die perfect zijn voor een familievakantie.

Oost Bali

Het oosten van Bali is nog relatief rustig en je vindt er nog echt het authentieke Bali. Candidasa, Sidemen en Amed zijn geliefde plaatsen om te overnachten. Je kan hier heerlijk duiken!

West Bali

Het westen van Bali wordt vrijwel nooit bezocht door toeristen. Het leven is hier nog simpel en eenvoudig. Ik ben er al vaak geweest en vind het er heerlijk. Er zijn weinig hotels en toeristen zijn nog zeldzaam. Langs de kustlijn vind je hier wel prachtige stranden zoals Soka Beach en Medewi Beach. Als je echt ‘off the beaten track’ wilt raad ik dit gebied zeker aan!

Lees alles over de bestemmingen

Inspiratie en praktische tips

Meer tips over Bali

De beste reistijd voor Bali

Op Bali heb je te maken met een regenseizoen en een droge seizoen. Reizen naar Bali heeft zowel voor- als nadelen in beide seizoenen. Zo is het in het regenseizoen goedkoper en rustiger op het eiland, waar tijdens het hoofdseizoen de prijzen omhoog schieten.

Meer tips over Bali

Inspiratie en praktische tips
Geen categorie
Lisanne

De beste reistijd voor Bali

Op Bali heb je te maken met een regenseizoen en een droge seizoen. Reizen naar Bali heeft zowel voor- als nadelen in beide seizoenen. Zo is het in het regenseizoen goedkoper en rustiger op het eiland, waar tijdens het hoofdseizoen de prijzen omhoog schieten.

Lees meer »