Amed

In Amed moet je zijn voor: gave duikspots, indrukwekkende uitzichten, rust, natuur en lokale bevolking

Amed ligt op het oosten van het eiland en is een rustig dropje wat nog niet gevonden is door het massatoerisme. De meeste toeristen die Amed bezoeken zijn op doorreis naar de Gili eilanden of komen vanwege de geweldige duikspots. Omdat de boot naar de Gili eilanden vanuit Amed vertrekt is het een fijne bestemming om onder weg mee te pakken. Daarnaast staat Amed bekend vanwege haar zwarte vulkanische stranden. Ben je op zoek naar een rustige plek met een prachtige onderwaterwereld en natuur in de omgeving? Dan is Amed sowieso iets voor jou!

Wat te doen in Amed?

Amed is niet zo groot en na twee dagen heb je het grooste deel wel gezien. Waar Amed om bekend staat is de duikspot bij een scheepswrak. Hier heb ik hele goede verhalen over gehoord. Er schijnen prachtige vissen te zijn en soms kan je hier schildpadden spotten. Ook is snorkelen rondom Amed erg populair en een echte aanrader! Wat je niet mag missen is ’s avonds eten met uitzicht over Mount Agung. Vanaf verschillende restaurants heb je een prachtig uitzicht over het strand met op de achtergrond de bergen.

In de buurt

Amed is gunstig gelegen voor een trip naar de Gili eilanden. Daarnaast zijn er echter ook in de directe omgeving van Amed leuke uitstapjes te maken. Tirta Gangga is een waterpaleis en erg mooi om te zien. Daarnaast is er nog een stukje Nederlandse geschiedenis te vinden. Verder zijn er locaties waar je yoga kunt volgen met uitzicht op de vulkaan. Huur een dagje een scooter en tour door de prachtige omgeving van Amed. Je komt langs karakteristieke dorpjes, rijstvelden, stranden en mooiste uitzichtpunten.

Mijn favoriete verblijf in Amed

Echt een pareltje in Amed. Solaluna Beach Homestay heeft fijne bungalows die pal op het strand staan voor een hele mooie prijs. De super gastvrije staff zorgt ervoor dat je je direct thuis voelt. 

Vanaf €38,- per nacht

Ondanks dat dit resort niet aan het strand ligt, krijg je er een prachtige omgeving voor terug. Dit traditionele resort is namelijk een verborgen parel midden in de natuur. Hoogtepunt is toch wel de heerlijke buitendouche bij de bungalow. 

Vanaf €46,- per nacht

Vanuit jouw kamer hoor je het geluid van de zee en je bent slechts een paar stappen verwijderd van het water. Vienna Beach Resort ligt op het strand en biedt fijne snorkelmogelijkheden. 

Vanaf €95,- per nacht

Amed op de kaart