Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

5 tips voor reizen on-a-budget op Bali

Met alle hippe beachclubs, fancy boetiekjes, super-de-luxe spa’s en overweldigende privévilla’s is het soms moeilijk om jebudget in de gaten te houden. Deze 5 tips zorgen er dan ook voor dat je kan besparen zodat je misschien wél die ene dure cocktail kan bestellen bij Potato Head Beach Club.

  1. Rij wat verder voor je restaurant & bezoek local warungs

Verblijf je in het toeristische deel van Bali zoals Seminyak, Nusa Dua, Canggu of Sanur? Dan kan het zeker lonen om even iets verder te rijden voor een restaurant. Heb jij jouw dinerplek geselecteerd via Tripadvisor? Grote kans dat je terecht komt in een Westers georiënteerde toeristische hotspot. Het is echt waar, maar de meeste budgetproof plekjes om te eten vind je niet via Tripadvisor.

Ik vraag vaak de locals, bijvoorbeeld die werken in jouw hotel, voor tips waar je lekker en goedkoop kan eten. Of ik rijd vaak een straatje in die parallel ligt aan een drukke, toeristische straat. Vaak liggen de prijzen hier al een stuk lager. Ga in plaats van naar een restaurant naar een lokale warung. Of bezoek een van de vele Pasar Malams (avondmarkt) waar vaak veel foodstands staan waar je voor heel weinig geld heerlijk kan eten.

  1. Huur een scooter

Ben je niet bang aangelegd in het verkeer? Dan is een scooter dé goedkoopste manier om je van A naar B te verplaatsen. Een scooter huur je al voor €3 per dag. Een volle tank kost ook maar een paar euro en daar kan je flink wat kilometers mee rijden. Het verkeer kan overigens wel een gekkenhuis zijn. Allereerst wordt er links gereden en geldt altijd het recht van de sterkste op Bali. Let wel op: officieel moet je voor het huren van een scooter op Bali een motorrijbewijs hebben. Heb je deze niet? Dan ben je niet verzekerd!

Als je het niet aandurft om zelf op een scooter te rijden, dan zijn de apps Grab en Go Jek ook erg goedkoop. Hier kan je zowel een chauffeur per scooter (het allergoedkoopst) als een auto bestellen.

  1. Ga voor een betaalbare accommodatie

Op Bali zijn de accommodaties nog relatief betaalbaar in vergelijking met wat we soms in Nederland neerleggen voor 1 nacht in een hotel. Je kan dan ook makkelijk een budgetproof accommodatie boeken. Voor nog geen €30 per nacht slaap je in een privékamer in een heerlijk hotel, met zwembad! Een andere optie is een guesthouse, die vaak ook relatief goedkoop zijn. Zoek je een goedkope privévilla? Op Airbnb scoor je betaalbare vakantievilla’s (zoals de foto hieronder)!

  1. Ga naar een van de vele salons voor een budget massage

Op Bali zijn superveel luxe resorts en deze hebben allemaal een spa waar je alleen maar van kan dromen! Ik raad zeker aan om eens een uitgebreide spa behandeling (al gauw minimaal €150 p.p.) te boeken bij een van de luxueuze hotels om volledig in de watten te worden gelegd. Maar mocht je on-a-budget reizen, neem dan liever vaker een massage bij een van de vele salons. De hele ambiance en sfeer is dan anders, maar de massages zijn vergelijkbaar! De gemiddelde prijs voor een ontspanningsmassage is €6 voor 1 uur. Reken maar uit hoe vaak je een budget-massage kan nemen in plaats van 1 keer naar een luxe spa 😉  

  1. Huur een chauffeur voor een hele dag

Vaak bieden de hotels en resorts verschillende dagtours aan. Soms zijn deze tours niet helemaal wat je wilt. En helemaal als je on-a-budget reist kan het huren van een chauffeur voor 1 dag veel goedkoper zijn. Vaak kost dit ongeveer €30 – €40 (voor de gehele auto, dus niet per persoon) en de chauffeur brengt je overal waar jij graag naar toe wilt! Zoek je een betrouwbare chauffeur? Stuur mij gerust een berichtje! Ik ken er namelijk genoeg en stuur je graag hun gegevens door.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi! Ik ben Lisanne en in 2014 werd ik smoorverliefd op het magische eiland Bali. Sindsdien stap ik het liefst zo vaak mogelijk op het vliegtuig naar de plek die ik inmiddels mijn tweede thuis noem. 

Meer over mij »

Populaire artikelen